#1: Workshop: Zpracování vlastní živočišné produkce
pá 14. 3.
|Rudimov
Chováte hospodářská zvířata? Zpracováváte nebo zvažujete zpracovávat vlastní produkci? Pak je tento workshop přímo pro vás! Přijeďte diskutovat o úskalích živočišné produkce, podělit se o úspěchy i nezdary.


Čas a místo
14. 3. 2025 9:00 – 14:00
Rudimov, Rudimov 81, 763 21 Rudimov, Česko
O události
Počet míst je omezen.
Workshop proběhne na Farmě Rudimov, kde na 360 ha chovají 230 kusů aberdeen-anguského skotu a 350 bahnic a 400 jehňat plemene romney. Zvířata se celoročně pasou, v zimě se dokrmují senem a senáží. Na farmě jsou jatka i zpracovna masa, které prodávají do restaurací, maloobchodní sítě a přes vlastní obchod pod značkou Maso z lúky.
Na workshopu vystoupí také Jan Basař, který hospodaří společně s bratry na Farmě Basařovi na více než 500 hektarech. Chovají přes 200 kusů aberdeen-anguského skotu, a již tři roky provozují automaty na prodej masa, přes které se jim daří prodávat většinu své produkce.
Na závěr vystoupí Dagmar Tománková, která chová kuřata a pod značkou Dášino kuře prodává lokálně koncovým zákazníkům přímo ze dvora. Přitom naráží na špatně nastavenou legislativu, která zbytečně omezuje malé chovatele, a proto se ji snaží změnit.
Místo: Rudimov - Obecní Úřad, Rudimov 81, 763 21 Rudimov