Na Statku Mitrov se pasou brojleři ve speciálních klecích. Každý den se přesouvají na novou pastvu, díky čemuž mají kuřata zajištěný přísun přirozené stravy. Jako bonus pastvinu vyčistí od parazitů skotu a půdu obohatí o cenné organické hnojivo.
Brojleři na pastvě na Statku Mitrov, foto: www.marekdvorak.com
Díky kombinaci více zvířat na stejné pastvině je podnik Karla Kalného ekonomicky odolnější a samotné pastviny jsou druhově rozmanitější. To má výborný dopad na celý ekosystém, který tak může do půdy uložit mnohem více uhlíku, než je tomu u jiných způsobů pastvy.
Co se ve videu dozvíte:
jaké klece jsou potřebné na každodenní přesun
od jakého věku se kuřata mohou pást
kolik dní se chovají před porážkou
jak využít pozemek naplno
jak Karel Kalný úspěšně chrání drůbež před predátory
jaká konstrukce klece se na pastevní chov drůbeže hodí
Comments